18 April 2008

keCEMASan

Pagi tadi aku masuk keja macam biasa...lepak buat keja...susun fail yang mana nak guna...pastu aku pegi minum dgn kawan2 opis aku...semuanya biasa je...mcm hari2 sblmnya. Tapi lepas minum...baru je nak sambung keja tiba2 aku dapat panggilan...dari wife kawan baik aku...minta tolong tgkkan suami dia tgh sakit...sebenarnya suami dia tu satu opis je dgn aku...tp unit lain...aku pun bergegas la ke sana...aku risau sbb kwn baik aku ni penah masuk hospital...doktor ckp buah pinggang dia bercalar...kena buat overhaul...hehe. Patu darah tinggi pun ada...padahal muda lagi, baru 34 tahun...iskh...iskh...iskh...opppss...sorry...sambung balik cerita...Bila aku sampai kat kwn aku ni...aku tgk dia dh berpeluh kat dahi dgn leher dia...pastu mcm tertunduk2...aku pn naik risau...aku pn check la tgk apa yg x kena...alih2 dia dh hampir2 pengsan...air liur meleleh2...dh mcm kena strok...

aku pn apalagi...naik gabra la kn...aku call kwn2 lain minta dtg tolong aku...suruh panggil ambulan ke apa ke...sementara tu ada la bos aku yg datang tolong angkat kwn aku yg sakit ni dari kerusi...baringkn dia...aku mmg dh gelabah masa tu...tringat wife dia...tringat anak dia yg kecik lagi tu...Pada masa yang sama...aku bengang gak dgn makcik2 akak2 yang dok tgk tayangan percuma...mcm tgh tgk org buat magic lak...lagi la tambah tekanan kat kwn aku ni...blum ambulan smpai aku dh pakat nk angkat bawak turun opis...kwn aku ni pn dh mcm nk padam je...aku bagi penampar 2-3 kali...baru dia bukak balik mata...aku takut nnt dia pejam...terus padam...naya je kn...Sampai je ambulan...diorg masukkn dia dlm ambulan...aku ikut skaki...pastu kwn2 yg lain follow dgn keta dr belakang...tp masa dlm ambulan tu kwn aku yg sakit ni dh mula pulih balik dh...takut kena inject kot...hehe...tp apa2 pn kena bagi rawatan gak...berjam2 gak la menunggu kat unit kecemasan tu...risau je aku...dh lama sangat menunggu...kitaorg balik la ke opis...nnt doktor kata nk call bagtau perkembangan...tp mcm hampeh...last2 si kwn baik aku tu yg call...katanya dh keluar dh...Sekarang ni dia dh ok kat umah...balik keja awal dr aku lak tu...ces...tp aku harap penyakit dia tu x la melarat jadi teruk sgt...alamak! panjangnya aku cerita...x penah sebanyak ni aku gebang...leh masuk rekod ni...sblm lg banyak aku melalut..baik aku blah dulu...adios!