15 May 2008

Persediaan Awal

Hari ni nampaknya ada sibuk sikit lah untuk sambutan Hari Guru sok. Tapi tak lah bz mana. Rasa2 sambutan tahun ni ala kadar je kot. Aku pun tak rasa excited sangat. Untuk memeriahkan sambutan ni, diaorang suggest untuk pakai baju seragam yang dah ditempah khas. Design not bad pada aku. Tapi tang kaler tu aku rasa husband aku gerenti alergik. Mau berpinor bijik mata dia kalau tengok...hehehe. Why? Coz he really doesn't like this kind of color.Taraa......Nilah baju yang ditempah khas oleh Cikgu Osman. Amcm? Ada berani pakai..hehehe. Baju ni lah besok seme guru2 kena pakai. Harganya RM38. Act, aku mintak saiz S, tapi saiz M yang aku dapat. Coz stok S dah habis stok. Nak tak nak, pakai jelah.





Petang tadi turun sat kat Astaka sekolah. Wat backdrop untuk sambutan esok. Tak sempat nak snap gambar coz bz panjat-memanjat :) Cuma sempat amik gmbr belon je. Aku sama2 tiup dengan anak murid.

Balik rumah rehat2 jap. Suddenly, Cikgu Osman col. Tanya mau udang ke sik. Aku pun laju lah jawab. Mau....Udang galah, beb. Beso2 belaka. Macam yang korang boleh tengok kat atas nun. Tak puas tengok, klik je kat gambar tu..hehehe.....Memang fresh. Masa aku ambil tu pun, udang tu masih hidup. Wahh, dah lama aku ngidam nak makan udang fresh. Cikgu Osman ni memang kaki pancing. Boleh kata tiap2 minggu dia turun. Hasilnya memang lumayan lah. Dia jual pun murah dari harga dekat pasar basah.Kira berbaloi lah beli dengan dia. Pe menu cadangan korang untuk aku jadikan udang ni sebagai santapan yang sampai menjilat jari kaki?? huhuhu...Sebarang idea sangat dihargai..Aku tak sabar2 nak masak ini udang. Nyammmm...nyammmm.