22 June 2008

Jom masak

Aikkk......ada lak line hr ahad ni. Selalu KO je. Tp kira oraitlah kn coz aku boleh share cite aku dengan kowang seme pada hari ahad. Hari ni aku bgn awal coz dh x leh nk smbg tido. So, aku kemas satu umh yg dh sekian lm tak kene sentuhan aku. Sentuhan seakan Eric Leong. Wuhuhu..Sangat tidak patut. Hehehe....Dh selesai keje, perut lak menyanyi. Biasalah kan bila dh tenaga kuar, mesti kena charges balik. Hehehe... Jom ke dapur usang aku. Kita tengok apa yang ada.




Resepi hari ni, cucur bawang. Untuk bf dan minum petang amat sesuai. Tp klau time2 tgh bulan leh gak wat hidangan mkn mlm. Kenyang gak beb dan paling penting, jimat kos.hehehe. Bahan2 yang aku gunakan cukup simple. Bawang merah, cili boh, kiub pati ayam, ikan bilis, sejemput nasi, garam dan tepung gandum. Bahan2 ni seme blender je. Senang cite. Dh blend tu, campur sikit air suam dan bancuh dengan tepung gandum mengikut kepekatan yg sesuwei dgn citarasa korang. Sejemput nasi tu benarnya nak bg cucur yg kita goreng tu rasa gebu. Tips ni aku dpt dr k-ipar aku.

Pas dh bancuh tu, siap sedialah kuoli nak goring. Agak2 dah panas goringlah sesedap rasa.hehehe..Pastu cicah ngan sos cili LIFE.Mmg besh.Rangup je rasanya. Nyamm...nyammm....