25 June 2008

Money and pay day

2 hari menyepi, kini muncul dan kembali menyengat. Dushhhh......amat pasan sekali.hehehe. Sory geng, Mulai dr minggu ini dan minggu2 akan dtg, hari isnin dan selasa tidak akan ada entri di blog ini. Klau tiba2 nengok ada entri pd hari tersebut, bermakna ada keajaiban berlaku :) Aku ditambah lagi dengan tugas2 baru di sekolah.


Tak cukup kelas tmbhn siang, malam ditambah lagi. 2 malam berturut2 aku ada kelas. Setiap Isnin dan Selasa malam. So, bila balik umah aku nyer 'bateri' very low. Tingga nyawa2 ikang kata ganu kita.hehehe...So, aku kena 'charge'. Aku punya charger adalah tido.Bila tido, aku dh tak ingat dunia nyata dan dunia maya ku ini. Cuma ada alam mimpi je.....zzzzzzzzzzzzzz. z for zariel. *Hopefully to c him in my dreams for always* hahaha. Sengalllll..............

Melarat lak cite aku ni. Bila sesat kita balik ke pgkl jln.So, aku nak bimbing balik korg kepada tajuk asal smula.hehehe.......Money and pay day. Sgt berkait @ tak? Sape kata ye tolong angkat tgn. Wahhh, bagus anak murid cikgu. Bab duit memang pandai. Hahaha...yg ni tak de kaitan dengan mana2.Aku reka sendiri.

Kebetulan gaji hari ni dan aku pula mengajar topic MONEY utk Maths 2 Dahlia. Sgt related kn? Aku ada gunakan ABM (alat bantu mengajar). Nmpk saja aku bwk mende ni, budak dah sorak2. Sgt suka utk blajar tntg MONEY. Sgt excited utk sentuh MONEY yang aku bawak. Aku risau klau2 ada yang berani mencuri MONEY ini dari aku. Bukan kerana MONEY itu real, tapi kerana MONEY itu harta sekolah. So, aku bgtau kat bebudak ni, i2 bukan duit real. Klau kamu ambil n g beli brg kt kantin, sgt tidak laku dan kamu pulak kena marah.

Pasal gaji lak, macam biasa lah. Dpt je terus settlekan pe yg ptt. Bulan ni belanjawan dh bertmbh. Coz kena bayar kete. Wuhuhuhu........Klau aku leh keje part-time nak je aku cari keje sampingan utk tampung kehidupan yang semakin menghimpit, terhimpit dan akhirnya leper (perut leper tahan lapar..hahaha. Boleh ke?)

*tak sempat nak upload pic MONEY. Balik sek nnt aku wat *