20 June 2008

Rayuan

Ni bukan tajuk lagu Judika-Bukan Rayuan Gombal....hehehe. Ni pasal result rayuan petukaran guru. Pagi tadi aku check n sptmana yg aku jangka, tak diluluskan. Aku senyum je tgk result tu. Mcm tak de p'ubahan langsung dr hari pertama aku check masa tahap 1 result tu kuar. Mcm tu jek. Aku trimalah seadanya dan aku inform kat zariel. Cian abang.....Musti keciwa bangat kan? Sabar je lah ye. Nak wat cmna. Kita ni ibarat melukut tepi gantang je. Org tak pandang pun rayuan kita.


Sedih tu adalah sikit2. Tak macam 1st dulu. Aku rasa nak nangis dan memang aku nangis masa tu. Yg kali ni aku dh set dlm kepala. Peluang cuma ada 20% je. So bila tak dapat, aku tak frust sgt. Dapat je tau result ni, aku terus chek tiket flite. Mana leh book awal, aku book dulu. Lagi lmbt nnt lagi mahal rege tiket.

Satu tips yg ustazah S bagi kat aku tadi. Kata dia klau ada hajat, cubalah baca yassin 41 kali dlm sekali bacaan. Insyallah, hajat kita Allah perkenankan. Dia dh pernah buat n terbukti menjadi. Insyallah, aku akan cuba pratikkan. Aku ingat pesan sowang kwn aku ni. Klau kita nakkan sesuatu kita kena usaha lebih. Penat mmg lah penat. Surah yassin bukan mcm surah fatihah. Tapi klau dh nak, kita sanggup buat. Bukan ke usaha tu mmg perlu. Tak de istilah bulan jatuh ke riba. Pada kwn2 doakan aku dapat pindah hjg tahun ni ye. Bulan 9 ni dh boleh isi secara online. Aku tak mau dah jauh2 dr husband dlm tempoh yang agk lama....nnt aku leh jadi menteil.hehehe.....(en. menteil, jgn mrh ye)