15 June 2008

Rebat dan Barang

Hari sabtu takde update cite. Coz wireless tak dpt dikesan.hehe...Tapi, entry kali ni, aku nak cite sabtu punya aktiviti. Barang-barang dapur seme dh hampir kehabisan. So, aku dan ira kuar bintulu. Tapi kali ni naik kete ngan kawan satu sekolah. G sekali ngan hubby dia. Bahagia je aku nengok pasangan ni. Aduish, tiba2 je aku teringat memori aku ngan Zariel tempohari. Uwaaaaa....winduuuuunyer kat dia. Destinasi pertama, kami seme nak g tuntut rebat kt pejabat pos. Dalam windu2 tu, dalam kepala sempat dok ingat 625..625...hehehe. Sptmana yg kami jangkakan, smpi je kat sana.........ya rabbi, ramai giler.



Kete berjujuk kat kiri n kanan bahu jalan. Nak parking pun susah. Kami jengah jap kat pintu masuk post office n jumpa dengan 1 brother ni. Ni punya angka giliran 2530 n nombor sekrg 2035. Walaweiiii, tak sggp kami nak tggu slama 2. Malam pun tak habis2 lagi. So, kami decide tak mau tuntut lagi. Lain kali ler. Time2 poket betul2 dh kontang.hehehe.....Yg aku perati, bab duit org tak tggu lama. Tmbh klu dpt duit. Berkhemah kat pjbt pos tu pn mau. Aku salah seorg tapi tk lah smpi bermalam depan pintu pjbt pos tu.huhuhu...

Pastu, kami g bank. Kuar duit nak shop ler. Ada lg saki baki gaji hari tu. Ala2 serdak camtu ler.hehe...Dapat duit, g mkn KFC. Mewah sgt dah klu dpt mkn KFC ni pd kami. Rasa cm baru dpt gaji je. Tak sedaq diri tul.hehe...Perut dah kenyang, baru leh g shop. Tak lah rambang mata nnt. Pilih punya pilih smpi penuh 1 troli. Tengok jelah tu. Macam2 ada.Itupun belum habis lg shop. Dok pilih2 lagi yg mana berkenan...Masa aku dok usya stok makanan, aku terpandang sesua2 yg wat aku teringat balik memori aku ngan Zariel. Uwaaaa....windu aku bertambah2 lagi kat dia. Pe dia?? Nampak tak dalam gmbr tu, yang warna perang2 tu? Aku tak tau nak panggil mende alah tu pe. Tapi cm ala2 satay sotong gitu lah. Dulu, masa kat perlis aku ada beli n aku sama2 makan dalam kete ngan Zariel. Masa tu nak balik ke perak. Seme kenangan tu cm semalam je aku baru lalui. Ingatan tu wat aku rasa sengsara jap.wuhuhuhu......Aku mau balik......

Ooopppss, terlebih sudah...hehehe..Udah2 ler tu ye. Aku sambung balik cite ni. Pas beli, hubby kwn aku mmg terkezut tgk brg2 kami. Humang aiiii...ngalahkan dia laki bini dok shop.hehehe...Pas2, kami g umah kawan kt Bintulu. Tengok baby lagi. Wahhhh, rmi gak yang dpt baby ek? Aku lak yg excited. Dapat hold baby tu, mmg besh. Berangan dok hold baby sendiri..hahaha..terlebih lagi....Itu jelah cite utk entry kali ni. Daa.......

P/S : Hari ni hari bapa ek? Aku br tau. Hari tu dok ingat2 lupa bila tarikhnya. Sbb aku ingat hari ibu je.hehehe....Kesempatan ni aku nak ucapkan buat abahku yang tersayang, Kau Sentiasa di Hati. Sayang abah selalu...Buat bapa2 di luar sana,semoga terus menjadi bapa yang penyayang.