01 August 2008

Ubat Oh Ubat

Assalamualaikum.
Daku muncul kembali...setelah tenggelam timbul bnyk kali. Cam morning sicknes gak. Jap ada jap nahi.hehehe. Hari ni aku g klinik kesihatan sebauh untuk menjalani pregnancy check-up for the 1st time. Wuhuhuhu.......Macam klinik desa je aku tgk. Tapi oraitlah kn dr tak de langsung. Lengang je nmpk klinik tu. cam tak de orang. Jenuh gak aku cari staf dia. Al maklumlah, staf tak rmi. Dialah kaunter pertanyaan, dia lah yg chek, dialah yg bg ubat. Bagai2 keje dia wat. Aku lak rasa nak gelak...Zup zap dia muncul kat situ. Sat lagi....zup zap muncul kt kaunter ubat.hehehe.....

Aku masuk terus dalam bilik ibu mengandung. Kena soal selidik dulu sebelum. tu Diaorang dok belek2 sijil nikah n ic yg aku bagi. Dalam loghat iban, aku dgr gak diaorg 'ngata' aku. Aku translate dlm bahasa yg korg leh hm ek? "OOhh...umur dah 29. Tgk muka cam 18." Wuhuhuhu. Bangga nyer aku.....Kembang kempeh hidung dibuatnya. :laugh: Dah habis soal selidik, diaorang suh aku amik sample 'urine'. Sopannya bahasa aku.hehe....Dah amik tu, aku tak tau lah depa wat pe. Then aku masuk lagi satu bilik. Amik tekanan darah. Sambil tu, pembantu hospital tu dok bgau jap lagi nak kena amik darah. Tak banyak 5ml...Darah??Huhuhuhu...aku dh lama tak kena cucuk. Sangat takut melihat jarum beso tu. Terus jantung berdegup kencang. Pembantu hospital tadi bacalah aku punya tekanan darah. Ada tinggi sikitlah. Dia tanya aku ada rasa takut ke. Selamber je aku menafikan. Lagi mau berlakon.hehehe....
Tekanan darah aku 130/90. Tinggi ke tu? Aku pun tak tau :what:Pastu dia suh aku baring. Check perut lak. Kesian perut aku. Habis kena raba.hehehe....Dia cakap baby masih di bawah (sambil pegang bawah perut dan tunjuk aku kedudukan baby). Katanya lagi perut aku dh mula nmpk. Sesetgh orang, belum nmpk lagi. Habis tu, dia bagi aku ubat dan beberapa nasihat cm biasa. Ada 4 jenis ubat aku kena makan. Next perjumpaan 29/8. Aku kena cucuk lak pasni.....huhuhuhu. Takutnyerrrr...........