11 September 2008

Kehilangan Yang Tidak Disangka

Salam semua.....
Kali ni entri dari aku (azie) setelah lama 'berpuasa'.hehehe......Sejak beberapa hari ni aku just jd pemerhati bebas. Melihat entri yg zariel buat. Well done, sayang @nari. Boleh pun buat.....Dulu, bila aku suh dia wat entri macam2 alasan dia bagi. Tak tau nak cite pe, tak tau nak karang ayat n so on. Bila aku dah 'lumpuh' dlm menghasilkan entri, barulah terserlah bakat dia dan sekarang makin kerap entri yg dia buat. Komen pun banyak. So, that's sound great. Pasni aku dh leh 'quit'...Boleh ke abang?hehehe......
@senyumkenyit

Act, aku nak cite tentang kehilangan. Kisahnya bermula sewaktu kami shopping di Giant Mall. Hajat di hati nak mencari barang2 rumah. Dalam leka memilih barang dengan troli yg zariel dok usung sana sini aku teringat nak tgk jam. "Dah pukul brape skrg ni agak2nya?". Sekali aku terkejut yg amat sgt. Jam tak de kat tgn aku yg kecik molek ni. @sengihnampakgigi

"Alamak...jam zie tercicir lah abang." Adushhh, sygnya aku pada jam tu. Jam hantaran masa nikah dulu. Beli satu set dgn jam zariel. Mahal tu, beb. Satu set tu lebih kurg RM500++. Nilah rupa jam tu....Jam aku still leh pakai. Tapi zariel nyer......hehehe...tak leh pakai. Coz dah tercabut satu besi dia. Belum repair lagi.Usaha menjejak balik jam tgn aku yg tercicir tadi dilaksanakan serta-merta. Habis jejak balik seme tempat yg kami singgah. Dr bahagian pakaian wanita, lelaki dan persiapan raya. Selongkar habis. Siblah tak de staff Giant kat situ. Kalau tak sure kena halau....Kasi semak je.hehehe......Usaha tu tak berbaloi. Aku pasrah jelah. Nak wat camna lagi. Mungkin org dh jumpa n trade in jam aku tu. @damnNak beli lagi satu, jwbnyer tggu bonus ler. Bila dah trasa kehilangan, mood nak shopping pn dh down. So, pilih sikit2 lg brg n then kami chow dr situ. Sempat gak singgah bazar kat luar Giant. Cari pengganti baru utk jam yg hilang. Murah jelah......hehehe. Ni lah penggantinya....

Nak dijadikan cite, lepas beberapa hari aku tergerak hati nak amik barang dalam satu kotak berhias aku. Tempat aku simpan kerongsang2 aku. Aku terus menjerit kat situ. Tindakan spontan, aku terus peluk zariel @peluk .....'Kwn' yang kebingungan tu, tak semena2 menggarukkkan kepala. "apa hal?....apa hal?" Aku rasa nak gelak kat situ. Aku pun tak tau nape aku mesti peluk dia.hehehe.....Nak tau pasal pe? Pasal aku jumpa balik jam tgn aku tu. Bukan tercicir. Sbnrnya aku mmg tak pakai jam tgn hari tu. Amnesia tul aku @tensyenReaksi zariel? Skdr menggelengkan kepala. Haru betul......hehehe...